Každý poľnohospodár vie, že základom úspechu v rámci pestovateľskej technológie rastlín je včasná, rýchla a účinná aplikácia prípravkov na ochranu rastlín. Aj malé omeškanie aplikácie spôsobuje zníženie účinnosti prípravkov a v konečnom dôsledku sa negatívne môže prejaviť znížením úrod, prípadne aj kvality dopestovanej produkcie. Aj z tohto dôvodu sú nároky na postrekovače vysoké.

Francúzsky špecialista na výrobu postrekovačov Kuhn Blanchard má vo svojej ponuke ideálne riešenie pre vaše potreby s množstvom špičkových technológií, ktoré vám umožnia znížiť náklady na chemickú ochranu rastlín na vašom podniku. Dostupné sú štyri varianty čerpadiel. Zákazník si môže vybrať s troch výkonov piestovo-membránového čerpadla (265, 320 alebo 500 l/min) a jedného odstredivého čerpadla s označením PC700 (700 l/min). Základný objem nádrže je 3200 litrov, ale preferovanejším variantom je 4100 litrový objem nádrže. Na výber je celý rad pneumatík a náprava s nastaviteľným rozchodom.

Vďaka hliníkovým ramenám a polyesterovej nádrži sa jedná o veľmi ľahký postrekovač. Nádrž má navyše vlnolamy, čo výrazne zvyšuje komfort. Tiahlo postrekovača i náprava sú odpružené na silentblokoch a odpruženie ramien funguje (paralogramový zdvih) aj počas jazdy. Náprava môže byť automaticky riadená, čím sa výrazne zlepšuje obratnosť na konci parcely.

Čo sa týka ramien, tak na výber sú hliníkové ramená so šírkou od 18m až do 38 m a odpruženie je možné len to
prémiové = Equilibra.
Na výber sú rôzne varianty ovládania – s, aj bez ISOBUS systému. V spojení s GPS umožňuje automatické ovládanie sekcií, popr. i jednotlivých trysiek v klinoch. Model s ISOBUS systémom je možné kombinovať aj s kompatibilnými terminálmi iných značiek alebo priamo s terminálmi CCI 50, 200, 800 a 1200 od firmy KUHN. ISOBUS terminál možno zároveň použiť aj ako GPS navigáciu.

1 Systém MulƟ spray DUO; 2 ISOBUS terminál CCI1200, ktorý hravo zvláda variabilnú aplikáciu a mnoho ďalších funkcií.; 3 Na obrázku je vidieť systém AUTOSPRAY pri práci (pulzné vytváranie kvapkového spektra); 4 Systém AUTOSPRAY zabezpečuje aj vyrovnanie rozdielov dávkovania na úvraƟ ach alebo pri obchádzaní prekáž

Tento ťahaný model je možné vybaviť aj systémom MULTISPRAY DUO, kde dochádza automaticky k prepínaniu medzi dvoma tryskami, alebo AUTOSPRAY. Systém AUTOSPRAY využíva pulznú moduláciu. Vďaka tomu dodržiava veľkosť kvapôčok bez ohľadu na pojazdovú rýchlosť a bez ohľadu na aplikačnú dávku. Veľkosť kvapôčok možno navyše počas jazdy cez
terminál aj meniť. Postreky teda možno aplikovať vždy pri takom spektre kvapôčok, ktoré je doporučované jeho výrobcom. Účinnosť postreku je tak oveľa vyššia.
Systém Kuhn CCE (elektronická kontinuálna cirkulácia) vám umožňuje vypínať jednotlivé trysky samostatne pomocou GPS. Systém sa skladá z riadiacej jednotky a jednotlivých držiakov trysiek, ktoré obsahujú elektromagnetický ventil. Jednotlivé držiaky trysiek tým pádom fungujú ako sekciové ventily. Takto vybavený postrekovač so záberom ramien 36 metrov vypína 72 sekcií pomocou GPS. Tým nám vzniká 9x väčšia úspora na úvratiach v porovnaní klasickým usporiadaním 36 m postrekovača
s 8 sekciami.

Ťahaný postrekovač Kuhn Metris patrí do strednej rady ťahaných postrekovačov KUHN
s objemom nádrže až 4100 l. Jedná sa o profi stroj, ktorý sa vyznačuje tým, že sa veľmi dobre
chová za traktorom počas transportu aj na poli.
Riadenie nápravy TrackAssist.