Manitou MLT 420 – 60 H

Nový Manitou MLT 420 – 60 H je najkompaktnejší teleskopický manipulátor v ponuke tohto francúzskeho lídra v manipulácii. S výnimočnými rozmermi je daný ultra kompakt ideálnym riešením pri akomkoľvek nasadení. Keď si predstavíme stiesnené a ťažko dostupné priestory, tak tam sa nová 420tka, vďaka polomeru otáčania menej ako tri metre a štyrom hnaným a riaditeľným kolesám, bude cítiť ako ryba vo vode.

MLT 420 naväzuje na už úspešne používaný MT 420. S tým, že verzia MLT je viac zameraná na poľnohospodárske aplikácie. Výška len 1,94 m a šírka neuveriteľných 1,49 m svedčí o fakte, že je naozaj reč o ultrakompaktnom stroji vo svete teleskopických manipulátorov. Tieto rozmery sú zárukou, že nový Manitou MLT420 si poradí s manipulačnými prácami aj v  tých najstiesnenejších podmienkach.

Ako každý Manitou, aj tento ultrakompakt sa môže pochváliť pohonom všetkých štyroch kolies a troma režimami riadenia. Keďže ide o stroj do poľnohospodárstva, tak sa hodia pružné blatníky a pneumatiky so šípovým profi lom. Pri otázke na výkon a  kapacitu sa nová 420tka rozhodne nedá zahanbiť. Nosnosť 2000 kg vo výške 4,30 m je slušný výkon. Hydrostatická prevodovka umožňuje dosiahnuť rýchlosť 25 km/h pri maximálnom pohodlí.

Čo sa týka komfortu ovládania a pohodlia obsluhy, tento ultrakompakt v  ničom nezaostáva za svojimi väčšími bratmi. Kabína (rovnaká ako MLT 625) je dostatočne široká, aby bola pohodlná, najmä vzhľadom na celkovú kompaktnosť teleskopického manipulátora. Nechýba v  nej autorádio, automatická parkovacia brzda, nastaviteľný stĺpik riadenia, plnohodnotný JSM joystick s ovládaním pojazdu. Nastupovanie do kabíny je absolútne bezproblémové nakoľko obsluha nemá v  ceste žiaden schod. Pohodlná výmena prídavných zariadení je podporená mechanickým rýchloupínaním a  systémom ECS (odtlakovanie hydraulického okruhu bez nutnosti vypnúť motor).

Prašné prostredie nie je žiaden problém vďaka cyklónovému predfi ltru a  automatickému čisteniu chladiča pomocou reverzného chodu ventilátora. Z  hľadiska výkonu je MLT 420-60 H optimálne vyladený. Pod kapotou sa ukrýva motor s výkonom 57 koní v súlade s požiadavkami emisných noriem Euro5. O  hydraulické pohyby stroja sa stará zubové čerpadlo, ktoré dokáže zabezpečiť prietok hydraulického oleja 77 l/min. Manitou MLT 420-60 H je vybavený systémom Easy Manger, kde farmár sleduje činnosť stroja v reálnom čase priamo zo svojho smartfónu alebo tabletu. Výsledkom je optimalizácia spotreby paliva a  údržby teleskopického manipulátora. Údržbu optimalizuje aj ideálna dostupnosť ku všetkých fi ltrom a bodom údržby.