Traktory rady X7.6 sú poháňané motorom FPT. Tento šesťvalec s objemom 6,7 litra využívajúci 24 ventilovej technológie dosahuje výkon od 165 do 240 konských síl s prevýšením krútiaceho momentu až 40%. Systém POWER PLUS zaisťuje zvýšenie krútiaceho momentu pri špecifických podmienkach, napríklad pri práci s vývodovým hriadeľom alebo pri použití traktora v doprave, až o 10%. Pre splnenie emisnej normy STAGE V je motor vybavený systémom DOC+Hi-SCR.

Motor

Tento motor sa vyznačuje skvelými výkonnostnými parametrami, predovšetkým je to vysoký krútiaci moment a široká oblasť konštantného výkonu motora, je teda možné pracovať pri nižších otáčkach motora a dosahovať nízkej spotreby paliva. Možnosť variabilného odklopenia jednotlivých chladičov zabezpečí ich bezproblémovú údržbu a čistenie.

ModelX7.618X7.620X7.622X7.623X7.624
Maximálny výkon (hp)180190210225240
Nominálny výkon (hp)1651741922052019
Max. krútiaci moment (Nm)737778860921983
AdBlue nádrž (l)5252525252
Palivo (l)350350350350350

Prevodovka

Prevodovka CVT s označením VT-Drive ponúka obsluhe až 4-rozsahy rýchlostí. VT-Drive sa vyznačuje hlavne jednoduchým nastavením a ovládaním. Všetky potrebné parametre nastavíme cez 12-palcový dotykový display, ktorým je traktor štandardne vybavený.

VT-Drive prevodovku si môžeme nastaviť do 4 pracovných módov:

  1. Auto Mode – riadiaca jednotka prispôsobuje otáčky motora a prevodový pomer na základe zaťaženia traktora
  2. Manual Mode – obsluha nastaví otáčky motora pomocou ručného plynu. Riadiaca jednotka potom prispôsobuje len prevodový pomer na dosiahnutie nastavenej pracovnej rýchlosti
  3. PTO Mode – obsluha nastaví otáčky motora pomocou ručného plynu. Riadiaca jednotka potom prispôsobuje len prevodový pomer na dosiahnutie nastavenej pracovnej rýchlosti, avšak priorita sa kladie na otáčky vývodového hriadeľa.
  4. Cruise Mode – toto nastavenie je určené na dopravu. Nastaví sa len maximálna rýchlosť, ktorú má traktor pri doprave dosiahnuť.

Hydraulika

Srdcom hydraulického systému je axiálne piestové čerpadlo s maximálnym prietokom 123 l.min-1. Ako opcia je možnosť zvoliť čerpadlo s výkonom 160 l.min-1. Traktor je možné vybaviť až 11 elektronicky ovládanými hydraulickými okruhy. Zadný TBZ je tiež ovládaný elektronicky s možnosťou precíznej regulácie a má maximálnu zdvíhaciu kapacitu 9300 kg. Na želanie môže byť traktor vybavený čelnou hydraulikou so zdvíhacou kapacitou až 3500 kg.

Vývodový hriadeľ

Zadný vývodový hriadeľ je ovládaný elektrohydraulicky s výmenou 6 alebo 21 drážkovú koncovkou a rýchlosťami 540Eco/1000/1000Eco min-1 . Elektronické ovládanie sa stará o hladké zapínanie vývodového hriadeľa pri práci s rôznymi druhmi pracovného náradia a príslušenstva. Na želanie môže byť traktor vybavený aj predným vývodovým hriadeľom.

Kabína

Nová štvorstĺpiková kabína umožňuje vodičovi ovládať traktor s maximálnym pohodlí a komfortom. Je navrhnutá tak, aby poskytla obsluhe pohodlie pri dlhých hodinách práce. Vzduchom odpružená sedačka je vybavená úplne novou integrovanou multifunkčnou lakťovou opierkou, ktorá v sebe nesie základné ovládacie prvky traktora. Na lakťovej opierke sa nachádza aj 12-palcový dotykový displej.  Úplne nová je tiež plnohodnotná sedačka spolujazdca s inovovaným systém sklápania. Ergonomicky nastaviteľný volant, automatická klimatizácia, strešné okno, LED osvetlenie, pripojenie USB a Bluetooth, to všetko sú prvky, ktoré zaistia maximálny komfort pri práci s traktorom McCormick X7.

Predná náprava

McCormick X7 VT-Drive je vybavený nezávisle odpruženou prednou hnacou nápravou. Táto elektro-hydraulicky ovládaná náprava umožňuje zvýšenie dynamického prenosu výkonu na podložku a zároveň zlepšenie jazdného komfortu. Výsledkom je teda vysoká efektivita prevádzky traktora pri poľných prácach a zároveň vysoká bezpečnosť pri použití traktora v doprave. Ako doplnok pre nezávisle odpruženú prednú nápravu je možné použiť systém centrálneho mazania pre jednoduchú údržbu.

McCormick X7 môže byť osadený systémom EazyGrip. Systém zabezpečuje zmenu tlaku v pneumatikách priamo z kabíny traktora pre zabezpečenie ideálnej trakcie pri práci.